• ФК-БЕЛАСИЦА ШАМПИОН НА МАКЕДОНИЈА

    Најдобри од сите
  • ФК-БЕЛАСИЦА НАТПРЕВАРИ ПОД РЕФЛЕКТОРИ

    Најдобри од сите
  • ФК-БЕЛАСИЦА ЦЕЛ ВТОРА ЛИГА

    Најдобри од сите

Најнови вести

Сите вести за Беласица во срцето ...

Ракомет или фудбал?

ФК Беласица го „прегази“ противникот со 24:0

Стари борци

Попов го посети својот матичен клуб

Нови постери

Направена е фотосесија на играчите

Во текот на историјата, во 1987-1988 година, во периодот кога Беласица влегла во Втората фудбалска лига на Југославија, биле формирани две навивачки групи: Блу Драгонс и Крв и Месо. Во почетокот, нивниот број бил околу 300 навивачи. По ова следувало обединување на двете навивачки групи под името Ајдуци.

Распоред на натпревари

Следно коло ФК-БЕЛАСИЦА : АКАДЕМИЈА ПАНДЕВ

Во текот на историјата, во 1987-1988 година, во периодот кога Беласица влегла во Втората фудбалска лига на Југославија, биле формирани две навивачки групи: Блу Драгонс и Крв и Месо. Во почетокот, нивниот број бил околу 300 навивачи. По ова следувало обединување на двете навивачки групи под името Ајдуци.

АКТУЕЛНОСТИ ЗА ИГРАЧИТЕ

Нема повредени играчи

Во текот на историјата, во 1987-1988 година, во периодот кога Беласица влегла во Втората фудбалска лига на Југославија, биле формирани две навивачки групи: Блу Драгонс и Крв и Месо. Во почетокот, нивниот број бил околу 300 навивачи. По ова следувало обединување на двете навивачки групи под името Ајдуци.

Коментари

21 Септември

Интервју на сопственикот на ФК-БЕЛАСИЦА

ФК Беласица има забележителни успеси и настапи во втората лига на СФРЈ, два пати вице-шампион на Македонија, освојувачи на младинскиот куп 1993 година, и 2006 година (4 пати во Финале). Во сезоната 2009-2010 настапува во втората македонска фудбалска лига.

18 Јуни

Коментар на Благој Истатов

Иако моментално настапува во трета лига истиот игра важна улога во македонскиот фудбал и претставува непресушен извор на фудбалски таленти. Во моментов во сениорската репрезентација на Македонија играат 4-5 играчи кои потекнуваат од школата на ФК. "Беласица".

14 Мај

Горан Попов за Беласица

Би ги спомнал следните играчи (Репрезентативци) кои потекнуваат од ФК-БЕЛАСИЦА: Горан Пандев, Ацо Стојков, Игор Ѓузелов, Роберт Попов, Горан Попов, Зоран Балдовалиев, Данчо Масев, Горан Мазнов и др.

Актуелно

Инвестиции и развој

Направен е проект на новите тибини на ФК-БЕЛАСИЦА

Првата кожна топка била купена од еден селанец во Баница за три лири, останата од англиските војници по завршувањето на Првата светска војна. Малку подоцна игралиштето било поместено, на просторот каде што денес се наоѓа модерниот стадион „Младост“.

Во почетокот не било оградено, подоцна, кога за претседател бил избран Милутин Кажиќ, тогашен управник на монополот, за потребите на монополот биле донесени поголемо количество штици, дел од нив биле употребени за ограда на игралиштето.